NAGELSTUDIOS

Ben jij op zoek naar een nagelstudio? Ben je op zoek naar het laatste nieuws, zoek je een nagelgroothandel, nagelproducten of een tafel om je beroep uit te kunnen oefenen?

WAT DOEN ZE IN NAGELSTUDIOS

Een nagelstyliste is gespecialiseerd in het verbeteren van de kwaliteit van de nagel en in nagelstyling. Hij of zij geeft nagels vorm en kleur, waarbij ze rekening houdt met de wensen van de klant. Zo kan een nagelstylist afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. Ze beschikt over verschillende vijltechnieken en werkt hygiënisch. Het is een veelzijdig en creatief beroep. De nagelstylist geeft zowel de natuurlijke nagel als de kunstnagel vorm.

Een Nagelstudio kan zich specialiseren in:
– acrylnagels. Deze worden gemaakt van een mengsel van poeder en vloeistof.
– gellaknagels: na het opbrengen van de gel worden de nagels uitgehard met behulp van een UV lamp
– nailart: nagels met bijzondere versieringen als glitters of steentjes
– nagelbedverlening
– French manicure
– manicure

IN WELKE NAGELSTUDIO GA JE ALS NAGELSTYLIST WERKEN?

Als nagelstyliste kun je je eigen nagelstudio openen of in een andere nagelstudios werken zoals in de schoonheidssalon, kapsalon of zonnestudio. Soms hebben nagelstylisten ook nog een ander beroep zoals schoonheidsspecialiste, kapper of pedicure.

Nagelgroothandel
Een nagelgroothandel verkoopt vaak alle producten die je voor je Nagelstudio nodig hebt: acryl, gel, tips, nagellak, vijlen, vloeistoffen, nailart, manicure producten en vele andere producten.

Branche organisatie Nagelgilde
Het Nagelgilde is de onafhankelijke vak- en branchevereniging van en voor de serieuze nagelstylisten en nagelstudio’s. Het doel van deze organisatie is de kwaliteit van het vak van nagelstylist te verhogen. Zij nemen examens af en zijn bezig met een erkenningsregeling voor nagelstudio’s.